Knitting Tips and Techniques Flower Techniques örgü çanta ve şişle gül motifleri

Örgü çantalar örmek isteyenlere şişle örülmüş süper bir çanta modeli.
Şemalarını bulmaya çalıştığım bu çanta örgü modelini ve diğer örgü modellerini muhakkak beğeneceksiniz.

Evvettttt çantanın yapımında kullanılan şişle çiçeklerin yapılışını buldum ;) En altta ingilizce anlatımı var :P Bilmeyenler ingilizce öğrencek artık ne yapalım :) şaka şaka

KNitting Techniques and Stitches:
ŞİŞLE ÇİÇEK MOTİFİ NASIL YAPILIR : Deryalı günler programı TV( de iken sanırım Derya BAykal bu türden motifleri detaylı bir şekilde göstermişti. Sizlere yabancı bir örgü dergisinden bulduğum anlatımını yapmaya çalışacağım. Çat pat ingilizcemiz el verdiğince ;)
GÜL YAPIMI : Örgü severler gül motifi için 10 ilmekle başlıyoruz. 2 sıra bir sırasında yüz diğer sırasında ters örgü olmak üzere 2 sıra örüyoruz.
3. sırada her ilmek içerisinden birer ilmek arttırarak sıra sonunda şişimizde 20 ilmek oluyor.
5. sırada yine her 2. ilmek içerisinden bir ilmek arttırarak sıra sonunda 40 ilmeğimiz olmuş oluyor.
7. sırada arttırmaları her 3. ilmek içerisinden yapıp aynı şekilde örüp sıra sonunda 60 ilmek;
9.sırada arttırmaları her 4. ilmek içerisinden yapıp aynı şekilde örüp sıra sonunda 80 ilmek örüp ilmeklerin tümünü bitiriyoruz. İstediğimiz gibi çevirerek gül formunu verip bir iğne yardımıyla aplike- monte edip dikin.
ŞİŞLE YAPRAK MOTİFİ YAPILIŞI : 20 ilmekle örgüye başlıyoruz. Haroşo örgü tekniği ile örülüyor. Vermek istediğiniz şekle göre toplama- kesme sayılarını ayarlayabilirsiniz. Her iki sırada yani 1 haroşo sırasında ortadan 3 ilmeği topluyoruz. Bu toplama işleminde sol şişinizin üzerindeki ilk 3 ilmek üzerinde çalışacağız. İlk önce sol şişteki iki ilmeği sağ şişe alın ama ikinci ilmekten takın ve öyle alın. Sonra sol şişteki bu ilmeği yüz örüp- 2 ilmeği onun üzerinden geçirin. Bu örgü tekniği yaprağın ortasındaki damar görüntüsünü verecektir. Haroşo örgü tekniğide yine damarsı görünüşü verecektir. İŞte böyleeee.
ŞİŞLE MOTİF YAPILIŞI : BU gül motifinde diğer motifin tam tersi çalışılacak hanımlar. 40 ilmekle başlayın 11 sıra örün. 12. sırada iki ilmek bir yere alarak 20 ilmeğe eksiltin. 13. sırada yine iki bir yere alarak 10 ilmek ve 14. sırada 5 ilmeğe düşürün ve 14. sırada tümden hepsini kesiyoruz. işte bu kadarrrrrrr.

Basic Techniques Dantel angles şerit yapımı

ÇANTANIN İP BAĞCIĞININ-KORDON YAPIMI : Normalde bu türden bağcık-kordon yapımı için hazır örgü makineleri vardır. Herhangi bir makaranın etrafına cam çivileri çakarak bunu yapabiliriz. http://www.nako.blogcu.com/ sitemde vardı aynı zamanda http://www.knitting.blogcu.com/ sitemde örgü teknikleri sayfasında da mevcut sanırım. Ama siz isterseniz şişe 3 ilmek atın ve hep yüzden örün harika bir kordon örmüş olursunuz.
Knitting Fairy Örgü perisi

1 yorum:

Adsız dedi ki...

tek kelimeyle harika anlatmışsınız .denedim çok güzel oldu. teşeşkkürler.

My Instagram