ORGU MODASI MODELLERi -KNitting FASHION

Crochet Patterns
Örgü Örmek isteyen hanımlar sizlere dünya örgü modasından örnekler ve benim zevkime uygun örnekleri paylaşmak istedim sizlerle. Bu modellde dikkati örgü Etek üzerine çekmek istiyorum. Zincirlerle oluşturulmuş bu etek son derece moda. Varolan bir etek üzerine örerek kolaylıkla kombine edilebilir ne dersiniz?
Crochet Patterns
Tığ işi hırka örneği. Sizlere özellikle bel kısmına dikkatinizi çekmek istiyorum. Hırkanın beden kısmını farklı tığ işi desenlerle yapsak bile kemer kısmında bu örgü uygulaması ile son derece zarif örgü HIRKA modelleri çıkarabileceiğinize dikkat çekmek istiyorum.
Crochet Patterns
Tığ işi katmerli gül ile yapılmış YELEK örgü modeli. Daha önceden diğer örgü bloglarımda bu modelden yayınlamıştım. Çok kibar bir örgü modeli.
Crochet Patterns
Tığ işi Örgü Hırka Modeli. Bu sene örgü modellerinde bu tarz ispanyol yada yarım yarasa kollar son derece revançta sevgili örgü severler. Yaka kesimi yapılmamış ve sadece kol kısmından reglan kol kesimi uygulanmış. Kollarda yine aynı şekilde reglan kol tarzında kesimi uygulanmış. Bel kısmı enine örülmüş. 2li trabzanlarla gidiş geliş yönlerinden örme ile şişle örülmüş havası verilmiş. Değişik örgü modelleri arayanlar için son derece uygun bir model.
Crochet Patterns
İşte favori ÖRGÜ MODELİm. Tamamen tığişi örme bu bluz örneğini robadan arttırmlarla tek parça halinde ördükten sonra kol kısımları ayrılarak bedende aşağıya doğru tek parça halinde örülmüş. Etek kısmındaki kurdela nakışı yapraklar ve güllerin yapımını bilmeyenler için bu türden hazır örgü aperatları satılmakta.
Crochet Patterns
Tığ işi harika bir bluz örneği daha. Yün iple ve uzun kollarla baharlık yada kışlık örgü modelleri olarak örmek güzel bir fikir olacak kanısındayım. Bu moda tarzındaki örgü modellerini sizlere değişik bir soluk olması için yayınlamak istedim. Bu türden örgü modellerini örgü arşivimde genelde bir gün örme düşüncesiyle biriktiririm. İşte bu kadar çok örgü modeli görüncede maalesef kararsızlığımda artıyor.
Crochet Patterns
Kolay ve hızlı bitecek bir örgü BOLERO modeli. Oklava işi örgü tekniği ile örülebileceği gibi, ipliğinizi haroşo sırasından sonra 1 ilmek örün ve şişinize 5 yada 6 kez doladıktan sonra hemen ardı sırasında doladığınız ilmekleri şişten çıkarıp, bunları uzatarak (salarakta) örebilirsiniz. Kolları 2 yüz 2 ters lastikle 16 ilmek üzerinden örülmüş. Yeni çıkan Batik desenli iplerle çok zarif bir hava verilebileceği kanısındayım.
Crochet Patterns
İşte anvelop bir örgü bluz örneği. Kolları uzun örerek KAZAK ÖRNEKLERİ üretmemiz son derece olası. Kol kısmı düz bir parça olarak örülmüş. Beden kısımları bu türden tığ işi yarasa kollu bluzlerde ortadan yaka ortasına gelecek kısma doğru azaltmalarla örmek gerekir. İp olarak Nako örgü iplerinin % 25 yünlü olanlarının kalınlığı bu bluzu KAZAK olarak örmek isterseniz son derece uygun düşecektir.
Crochet Patterns
Nohut Saçaklı BOLERO örgü modeli. Ön kısmındaki matador ceketlerinin bağlantısına benzer düğmeleri ile çok şık. Kol kısmındaki 2 trabzanlı yuvalar beden kısmında yok. Öndeki 2 parça gibi arkadaki kısımlarda ense genişliği kesildikten sonra ön kısma gelen desen arka ortanıza göre örmelisiniz. 2 Paarça örülen BOLERO sadece arka kesimden eklenebilir.
Crochet Patterns
Son derece değişik firkete işi anvelop YELEK örneği. Daha önce kullandığınız bir yeleğinize göre öreceğiniz firkete işi bantları kalıba göre belirli uzunlukta örüp firkete işi ekleme tekniği ile bunları birleştirmeniz gerekecek.

Siyahın şıklığı ve basit tığ işi zincir yuvaları eee giyende böyle gizemli olursa :) Örgü modeli tüm bayanlara yakışacaktır.
Crochet Patterns
Bu örgü modelini seçmedeki amacım oldukça otantik bir havaya sahip olması aynı zamanda elimizdeki mevcut ince iple örülmüş KAZAK modellerimizi bu türden boncuk ve payetlerle süsleyerek yeni ve değişik bir tarz oluşturabileceğimize inancım. Hem hint hemde roman tarzı bir hava estirmekte.
Crochet Patterns
Bir çok moda ikonu bu türden ETEK örgü modellerine imza atmış. Ve bencede nostaljik örgü modelleri tarzı ile çok feminen bir hava çizmekte.
Crochet Patterns
Bu modeli görünce aklıma direkt 11. örgü etkinliği geldi hanımlar. Evlerimizde kalan ipleri bir modayı takip için değerlendirmek açısından hoş bir fikir olmalı ne dersiniz.
Crochet Patterns
Bu örgü modellerini ilk gördüğümde kemerin zarafeti beni büyüledi. Sanırım arka kısmından bağlı bir model olmalı deneyeceğim bir örgü KEMER modeli.
Crochet Patterns
Enine örülmüş ve beşiktaşlı renkleri ile modası asla geçmeyecek bir Elbise örgü modeli.
Crochet Patterns
Örgü Modelinin yandan görünüşü. Uzun kısımlar örülen ilmekleri sökerek yapılmakta hanımlar.
Crochet Patterns
Yaz havasını şimdiden solumaya başladık, her ne kadar havalar en soğuk değerleri göstersede :) Resime tıkladığğınızda büyütülmüş modelden sayıları kolayca saymanız mümkün. Gençç kızlar ve genç kalmak isteyen hanımlar için yaz aylarında süper bir seçenek bu Örgü modeli.
Crochet Patterns
Sadece bikinilerinizin arasını kapatmak için fikir olması için eklemeyi uygun gördüm. Yoksa çokkk açık bu canım :P
Crochet Patterns
İşte benim tarzım bir örgü modeli. Ortaçağdaki hanımların korse tarzı giysilerinden esinlenmiş olmalı. Çok feminen canım :)

Muntazam kalıbı ile derli toplu bayanlar için yazlık bir ÖRGü bluz MOdeli
Crochet Patterns
Kalın saç örgü bantlarla örülmüş bir beyaz PANÇO örgü modeli. Moher iple örülmüş olmalı.
Crochet Patterns
Bu atkı örneği sond derece kalın bir iple çekeceğiniz zincir üzerine kirpi iplerle yapacağınız ponponlarla çok şık bir aksesuar olarak kullanılabilecek değişik bir örgü ATKI modeli ...
Örgü Moda sayfalarında şimdilik yolculuğumuz buraya kadar örgü severler. İLk duraktayız. İnmeyenler diğer örgü moda sayfamıza kadar görüşmek dileğiyle...
Sevgiyle sizi gerçekten sevenlerle kalın.
knitting

Hiç yorum yok:

My Instagram