KAZAK ORNEGI ACIKLAMALI YAPIMI

KAZAK ORNEGI ACIKLAMALI YAPIMI

KAZAK ÖRNEĞİNİN ANLATIMLI YAPIMI:
ÖN ve ARKA PARÇASI YAPILIŞI: 52 ilmekle örgüye başlanır. 1 yüz 1 ters lastik örgü örülür. 4 sıra ördükten sonra ters ilmekler sökülür ve örgü tekniği 1 yüz 1 şişe dolama örgü tekniği ile devam edilir. 40 cm örülür. 40 cm'e gelindiğinde ters ilmekler şişten çıkarılarak örgü başlangıcına kadar sökülür. Kollar için her dönüş sırasında iki ilmek bir araya alınır. Reglan kol yapımı şeklinde olacak. Başlangıçtan itibaren 43 cm ördüğünüzde yaka için ortadan 12 ilmeği kapatın ve önce bir yanı daha sonra diğer yanı örerek ön kısmı tamamlayacağız. Yaka içinde her dönüş sırasında 2 ilmeği bir yere alarak şişimizde 1 ilmek kalasıya eksiltmeleri yapın.
Arkada aynı şekilde yalnızca enseyi 49.ncu cm de ortadan 12 ilmeği kapatıp her dönüş sırasında 1 değil 2 ilmek kesin.
KOL YAPIMI: 24 ilmekle örgüye başlanır. 1 yüz 1 ters lastik örgü örülür. 4 sıra ördükten sonra ters ilmekler sökülür ve örgü tekniği 1 yüz 1 şişe dolama örgü tekniği ile devam edilir. 20 cm örülünce reglan kol kesimi için her dönüş sırasında 2 ilmek bir yere alınır. 13 cm devam ettikten sonra ortada kalan ilmekler 1 kerede kesilir.
YAKA FIRFIRI YAPILIŞI: Ördüğümüz tüm parçalar birbirine monte edilir. Yaka ve kol kısımlarından ilmek çıkarılır. 1 sıra yüz 1 sıra ters toplam 5 sıra örülür. Her çift sıralarda bir düz ilmek bir arttırma yaparak sıra sonlarına değin tamamlanır. Bu örgü tekniği ile şişle fırfır yapılmış olur. Kordon şeklinde bükeceğiniz iplede yaka ve kol ağzını büzdürürüz.
Örgü Örmek isteyen hanımlara açıklamalı modeller.


Hiç yorum yok:

My Instagram